1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Nairobi’de Bebekleri Hava Atma Geleneği!

Nairobi’de Bebekleri Hava Atma Geleneği!

featured
Google'da Abone Ol service
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Kenya’nın başkenti Nairobi’deki Kibera gecekondu mahallesinde bulunan Africa Roho Msalaba Kilisesi üyeleri, iki aylık bebeklerini alışılmadık bir ritüelle topluluğa tanıtma geleneğini sürdürüyor.

“Bebekleri havaya atma” olarak bilinen bu uygulama, hem dini hem de kültürel boyutları olan bir ritüel olarak dikkat çekiyor. Bu gelenek, yerel halkın inançları ve sosyal yapıları üzerinde önemli bir etkiye sahip.

Toplumda bebeklerin bu şekilde tanıtılması, hem kutlama hem de topluluğun bir araya gelmesi açısından büyük bir anlam taşıyor. Kibera’daki bu ritüel, yerel kültürün zenginliğini gözler önüne seriyor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0/30 karakter

Giriş Yap

Antalya Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!