Rusya-Ukrayna savaşında tansiyon yeniden zirveye çıktı. Ukrayna’nın Rusya’nın başkenti Moskova’ya yönelik düzenlediği kapsamlı insansız hava aracı (İHA) saldırısı, kentte büyük paniğe neden oldu.
İddialara göre saldırıda 190’dan fazla İHA kullanıldı. Moskova Petrol Rafinerisi, kentin en büyük ticaret merkezlerinden Sadovod ve bazı konutların hedef alındığı belirtilirken, saldırı sonrası başkentin birçok noktasından yükselen siyah dumanlar gökyüzünü kapladı.
Güvenlik riski nedeniyle Moskova’daki dört büyük havalimanında tüm uçuşlar geçici olarak durduruldu. Yetkililer, hava sahasında olağanüstü güvenlik önlemleri alındığını ve saldırının etkilerinin araştırıldığını açıkladı.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise saldırıları üstlenerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, “Bu, şehirlerimiz ve yerleşim yerlerimize yönelik Rus saldırılarına tamamen adil bir yanıttır.” ifadelerini kullandı.
Saldırı, savaşın başlamasından bu yana Moskova’nın karşı karşıya kaldığı en yoğun İHA operasyonlarından biri olarak değerlendirilirken, uzmanlar iki ülke arasındaki çatışmanın yeni ve daha tehlikeli bir aşamaya geçebileceği uyarısında bulunuyor.
Gözler şimdi Moskova yönetiminin vereceği yanıta çevrilirken, uluslararası toplum gelişmeleri endişeyle takip ediyor.



