1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Gazze’de Ateşkes Umudu: Netanyahu Açıklama Yaptı

Gazze’de Ateşkes Umudu: Netanyahu Açıklama Yaptı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail ordusu, Gazze’ye yönelik bombardımanlarını sürdürmeye devam ediyor.

Ateşkes görüşmeleri devam etmesine rağmen, bu konuda henüz somut bir ilerleme sağlanamadı.

“İYİ BİR FIRSAT VAR”

ABD’ye resmi bir ziyarette bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Fox televizyonuna verdiği röportajda, “Gazze Şeridi’ndeki canlı ve ölen İsrailli esirlerden yarısının serbest kalacağı, 60 günlük bir ateşkesten söz ediyoruz. Bence ateşkesin gerçekleşmesi için iyi bir fırsat var ve bu olacak, aynı zamanda başından beri belirlediğimiz hedefleri de gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

“GÜÇ YOLUYLA BARIŞA İNANIYORUZ”

Netanyahu, İsrail’in İran’a karşı 13 Haziran’da başlattığı saldırılar sırasında borsa endeksinin yükselmesine dikkat çekti. Bunun, yaklaşık 20 yıl önce Maliye Bakanlığı döneminde uyguladığı serbest piyasa reformlarının bir sonucu olduğunu iddia etti.

Netanyahu, “Trump ve ben güç yoluyla barış doktrinine inanıyoruz. Önce güç, sonra barış geliyor. Çok güç ortaya koyduk, şimdi de çok fazla barış meyvesi çıkmış görünüyor.” ifadelerini kullandı.

“BARIŞ MEYVESİ ÇIKTI”

İsrail’in 2020 yılında, Trump’ın önceki döneminde Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Fas gibi Arap ülkeleriyle imzalamış olduğu Abraham Anlaşmaları’na da atıfta bulunan Netanyahu, “Çok güç ortaya koyduk, şimdi çok fazla barış meyvesi çıkmış görünüyor. Abraham Anlaşmaları’nı genişletme fırsatı bulacağız.” dedi.

ÖLÜ SAYISI 58 BİNİ GEÇTİ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nde 19 Ocak’ta başlayan ateşkesin ardından 18 Mart sabahı yoğun saldırılarına yeniden başlamıştı.

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda yaklaşık 58 bin Filistinli yaşamını yitirdi, 137 bin kişi ise yaralandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Antalya Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.