Tayvan, Danas Tayfunu nedeniyle olağanüstü bir duruma geçiş yaptı.
Danas Tayfunu’nun Tayvan Boğazı’na getirdiği şiddetli rüzgar ve yoğun yağışlar sonucunda, ülkenin güneyi ile orta bölgesindeki tüm okul ve iş yerleri bir gün süreyle tatil edildi.
ONLARCA BÖLGEDE SEL VE HEYELAN GÖRÜLDÜ
Tayvan Meteoroloji Müdürlüğü (CWA) tarafından yapılan açıklamaya göre, tayfun saatte 21 ila 27 kilometre hızla ilerlemekte ve rüzgar hızı saatte 137 kilometreye kadar ulaşmaktadır. Bu durumun bölgeyi ciddi bir şekilde etkileyeceği bildirildi.
Tayvan itfaiyesi, ülkenin güney liman kenti Kaohsiung çevresindeki dağlık alanlarda yaşayan 2 bin 853 kişinin evlerinden tahliye edildiğini, en az 28 kişinin hafif yaralanmalar nedeniyle hastaneye kaldırıldığını ve 10 bölgede heyelan, 49 bölgede ise sel olayları yaşandığını duyurdu.
KARAYOLLARI ULAŞIMA KAPATILDI
Bugün yağışların şiddetinin artmasıyla birlikte, Güney bölgesinde bazı evlerin çatıları uçarken, reklam panoları da rüzgarın etkisiyle parçalandı. Rüzgarın gücünün artması neticesinde, Tayvan Karayolları Müdürlüğü, heyelan riski nedeniyle Alishan Otoyolu’nu saat 18.00 itibarıyla ulaşıma kapattı.
Yetkililer, Tayvan halkına bu gece ve yarın sokağa çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunurken, dağlık bölgelerde yaşayan vatandaşlardan da dikkatli olmaları istenildi.
Danas Tayfunu’nun doğrudan Tayvan Boğazı’na girmesi, geçmişte yaşanan tayfunlar arasında oldukça nadir bir durum olarak kaydediliyor. Yetkililer, son 100 yıl içinde yaşanan tayfunların yalnızca yüzde 7’sinin Tayvan Boğazı rotasında gerçekleştiğini ve bu bölgedeki en son tayfunun 1986 yılında meydana geldiğini bildirdi.
Tayvan’da Temmuz ayından Ekim ayına kadar sık sık tropikal fırtınalar meydana geldiği bilinmektedir.