1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. ABD, İsrail’in Ateşkes Teklifine Dikkat Çekti

ABD, İsrail’in Ateşkes Teklifine Dikkat Çekti

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günlük basın toplantısında gazetecilerin Orta Doğu’daki gelişmelerle ilgili sorularını yanıtlayan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tammy Bruce, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail tarafından kabul edilen 60 günlük ateşkes teklifi hakkında detay vermekten kaçındı.

Bruce, “Eğer bir ateşkes gerçekleşirse, bu durum herkesin kabul ettiği unsurları içerecektir. Bu da, nihayetinde Başkan Trump’ın vizyonunu belirleyecektir” şeklinde konuştu. Ayrıca, İsrail’in İran’a yönelik saldırıları ve ABD’nin İran’ın nükleer tesislerine yönelik olası eylemlerine atıfta bulunarak, “Orta Doğu, birkaç hafta önce tamamen farklı bir hale geldi ve bu değişimin kalıcı olacağını” ifade etti.

Orta Doğu’daki bu dönüşümün yeni bir karar alma fırsatı sunduğunu belirten Bruce, Trump’ın bu konuda ‘iyimser’ olduğunu söyledi. “Başkan, bizim bilmediğimiz şeyler biliyor. Ateşkesin bu hafta mı yoksa gelecek hafta mı gerçekleşeceğini öğrenmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.

İSRAİL’E BATI ŞERİA’YI İLHAK DESTEĞİ

İsrailli bakanların işgal altındaki Batı Şeria’yı ilhak etme talepleriyle ilgili bir soru üzerine, böyle bir karar alınması durumunda İsrail’i destekleyeceklerini belirten Bruce, “İsrail’e dair pozisyonumuz, yaptığı seçimlerin ve kararlarının, kendi iç güvenliği açısından doğru olduğunu savunmaktayız” ifadelerini kullandı.

ABD’nin İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili iki devletli bir çözümü destekleyip desteklemediğine dair soruyu geçiştiren Bruce, Trump’ın ‘mevcut duruma dair gerçekçi’ olduğunu belirterek, “Gazze, yaşanmaz bir yer. Arap ortakların yardımıyla yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Henüz bir ateşkes sağlanmış değil. Umarım bu durum değişir. Ancak bu, genel dinamiklerin oldukça önüne geçiyor. Bu yüzden başkanın odaklandığı konu bu” dedi.

Likud Partisi’nden 14 bakan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu işgal altındaki Batı Şeria’yı derhal ilhak etmeye çağırmıştı. Bakanlar, ABD ile stratejik ortaklığın ve Trump’ın mevcut desteğinin bu ilhak için ‘uygun bir zaman yarattığını’ savunmuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Antalya Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.