ABD Savaş Bakanı Pete Hegseth, uyuşturucu kartellerinin terör örgütü El Kaide ile benzerlikler taşıdığını ifade etti. Hegseth, “Onları izliyoruz ve yok ediyoruz. İnsanlarımızı kimyasal silahlardan farksız uyuşturucularla zehirledikleri sürece, bu mücadelemiz devam edecek.” şeklinde konuştu.
Hegseth’in açıklamaları, uyuşturucu kartellerinin etkisinin ve tehlikesinin altını çizerken, ABD’nin bu suç örgütleriyle mücadelesinin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Uyuşturucu bağımlılığının toplum üzerindeki yıkıcı etkilerine karşı verilen savaşın önemine dikkat çekildi.
ABD yönetiminin, bu tür suç örgütlerine karşı alacağı önlemler ve uygulayacağı stratejiler, özellikle iç güvenlik ve halk sağlığı açısından büyük bir öneme sahip. Hegseth’in sözleri, bu konudaki kararlılığı pekiştiriyor.




