Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk Savunma Sanayii’nin bölgesel etkisini vurgulayan 8’inci Konya Savunma Sanayisi Tedarikçi Buluşmaları etkinliğine katılmak üzere Konya’ya önemli bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bakan Güler, ziyaretinin başlangıcında, savunma ve bakım sanayisindeki yenilikleri yerinde görmek amacıyla 56’ncı Bakım Fabrika Müdürlüğü’nün yeni fabrika inşaat alanında detaylı incelemelerde bulundu. Burada tesisin gelecekteki operasyonel kapasitesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sağlayacağı katkılar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Güler’e bu önemli saha ziyaretinde, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Musa Heybet, Askeri Fabrikalar Genel Müdürü İmdat Ersoy ve ASFAT A.Ş. Genel Müdürü Mustafa İlbaş da eşlik etti. Bu üst düzey katılım, projenin Bakanlık açısından taşıdığı stratejik önemi gözler önüne serdi.

VALİLİK VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ZİYARETLER

Fabrika inşaat alanındaki incelemelerinin ardından Bakan Yaşar Güler, resmi temaslarına geçerek Konya Valiliğini ziyaret etti. Vali İbrahim Akın tarafından karşılanan Bakan Güler, şehirdeki genel durum ve yerel yönetimlerin yürüttüğü projeler hakkında bilgi aldı. Ziyaretin anısına Valilik Şeref Defterini imzaladı. Sonrasında ise Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ı makamında ziyaret ederek istişarelerde bulundu.