Manavgat Belediyesi’ne gerçekleştirilen operasyonda, baklava kutusuyla 110 bin avro rüşvet alırken suçüstü yakalanan ve tutuklanan Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Engin Tüter, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak ek ifadeler verdi. Tüter, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara’nın göreve başlamasının ardından, yakın çevresinden bir ekip oluşturduğunu belirtti. İfadesinde, Kara’nın yeğeni Bulem Şahbaz’ı özel kalem müdürü, baldızı Sıla Ceyhan Berkaya’yı ve okul arkadaşı Gülsüm Özer’i belediye başkan yardımcısı olarak atadığını ifade etti.

“HER ŞEYDEN O SORUMLUYDU”

Tüter, Başkan Kara’nın yeğeni Hüseyin Cem Gül’ü belediye ile hiçbir bağı olmamasına rağmen aktif bir rol üstlenmesi için görevlendirdiğini; arkadaşı Demir Demir’in ise belediyeye bağlı önemli bir iştirakin başına getirildiğini söyledi. “Belediyenin her biriminde Hüseyin Cem Gül söz sahibi oldu. İnşaat ruhsatı, iskan, tadilat ruhsatı ve otel işletme ruhsatı başvurularında, ruhsatlar verilmeden önce mutlaka başkanın talimatıyla Hüseyin Cem Gül’e yönlendirme yapılıyordu. Gül ile anlaşılmadan ruhsat alınması mümkün değildi” iddiasında bulundu.

“OTELİN KAÇAK ODALARINA GÖZ YUMDU”

Tüter, iş insanı E.Ö.’den otel inşaatı izni için talep edilen aracın yanı sıra, tutuklu belediye meclisi üyesi Seval Öz Özgenç’e ait otelin kaçak odalarına göz yumulduğunu da dile getirdi. Otel sahibi M.Ö.’nün iskan alabilmek için özel kalem müdürü Bulem Şahbaz’ın yönlendirmesiyle başkanın makam odasını yenilemesine rağmen iskan alamadığını savundu. Kumköy’deki alışveriş merkezinde de kaçak yapılaşmaya göz yumulduğunu öne süren Tüter, iş insanı A.Ö.’nün Gündoğdu’daki oteline ruhsat alabilmek için Belediye Başkanı Kara’ya makam odasında 150 bin avro ödediğini duyduğunu aktardı. Ayrıca, Hüseyin Cem Gül’ün otel sahiplerini hafriyat işlerini Mesut Kara’ya vermeleri konusunda zorladığını belirten Tüter, “Usulsüz yapılan işlemleri not almıştım. Bu not defterini rızam dâhilinde teslim ediyorum” dedi.