Antalya’nın Kemer ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Sedat Karakaya, düzenlenen bir imza kampanyasında Türk bayrağının masa örtüsü olarak kullanıldığı iddiasıyla ‘Devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama’ suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. Bu durumun ardından, 3 yıl hapis cezası talep edildi.
CHP KEMER İLÇE BAŞKANI HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Kemer CHP İlçe Başkanlığı, 4 Nisan’da Ekrem İmamoğlu’na destek vermek amacıyla bir imza kampanyası düzenledi. Ancak, 9 Nisan’da AK Parti İlçe Başkanı Uğur Ozan Gazioğlu, kampanya sırasında kullanılan Türk bayrağının masa örtüsü olarak serildiğini, bunun üzerine su bardakları ve diğer eşyaların konulduğunu iddia ederek suç duyurusunda bulundu.
“TÜRK BAYRAĞINA HAKARET AMAÇLI BİR HAREKETTE BULUNMADIK”
Olayın sosyal medyada yer almasının ardından Kemer Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlattı. Soruşturma dosyasında yer alan iddianamede, Sedat Karakaya’nın emniyet ifadesine de yer verildi. Karakaya, imza kampanyası nedeniyle stant açtıklarını ve Türk bayrağının masa üzerinde düzgün bir şekilde serildiğini, bayrağın yere temas etmediğini belirtti. Ayrıca, fotoğraf çekimi sırasında bayrağın rüzgardan dolayı düzgün görünmesi için iplerle sabitlendiğini ifade etti.
HAKKINDA 3 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENDİ
İddianamede, Karakaya’nın Türk bayrağını masa örtüsü olarak kullanmasına izin verdiği ve diğer bayrağın yere düşerek yıpranmasına neden olduğu vurgulandı. Bu durumun, Türk bayrağına karşı yasalarla korunan değerlere aykırı olduğu ifade edilerek, olayın kamuya açık alanda gerçekleşmesinin infial yaratabileceği belirtildi.
Bu bağlamda, Sedat Karakaya’nın ‘Devletin egemenlik alametlerini alenen aşağılama’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.