Antalya’da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, sağanak yağmura rağmen Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediyesi’nin ardından siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da anıta çelenk bıraktı.

ATA’YA ÇELENK

Kutlamalara Antalya Valisi Hulusi Şahin, Garnizon Komutanı Tümgeneral Sinan Eren, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir ile birlikte Antalya milletvekilleri, Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci ve diğer protokol üyeleri katıldı. Ayrıca, çok sayıda vatandaş da etkinlikte yer aldı.

SAĞANAK YAĞIŞ HEM VATANDAŞI HEM DE PROTOKOLÜ ISLADI

Meydanda, öğrencilerin Türk bayraklarıyla süslediği alan, askeri bando eşliğinde marşlarla coşkulu bir atmosfer oluşturdu. Vali Şahin, Garnizon Komutanı Eren ve Büyükşehir Başkan Vekili Özdemir’in çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Tören sırasında etkili olan sağanak yağış, hem protokol üyelerini hem de vatandaşları ıslattı. Protokolün ön kısmındaki üyeler şemsiye kullanmazken, arka sıradakiler yağıştan korunmaya çalıştı. Siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da anıta çelenk sunumunda bulundu.