Antalya’da, internet üzerinden satışa sunulan bir daire üzerinden gerçekleştirilen dolandırıcılık olayı, ev sahibi ve alıcıyı tapuda buluşturarak 2 milyon 100 bin liralık bir vurgunla sonuçlandı. Antalya Emniyet Müdürlüğü’nün titiz çalışmaları neticesinde, olayla bağlantılı 5 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

DOLANDIRICILARDAN 2 MİLYONLUK VURGUN

Olayla ilgili edinilen bilgilere göre, dolandırıcılar Antalya’da yer alan bir dairenin satılık ilanını gördükten sonra, ilan sahibiyle iletişime geçerek bir akrabaları adına evi satın almak istediklerini belirttiler. Ardından, başka bir akraba için daireyi satacaklarını iddia ederek alıcı bulduklarını öne sürdüler. Bu süreçte, hem ev sahibi hem de alıcı, Tapu Müdürlüğü’nde bir araya getirildi. Yapılan incelemelerde, dolandırıcıların alıcıdan 2 milyon 100 bin lirayı havale yoluyla aldıkları tespit edildi. Ev sahibi, dairesini yüksek bir fiyattan sattığını düşünürken, alıcı düşük bir bedelle ev satın aldığını sanıyordu. Her iki tarafın da para konusunda doğrudan bir iletişimde bulunmadığı belirlendi.

Asayiş ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, 65 bin lira nakit para, 6 cep telefonu, 12 sim kart, bir miktar uyuşturucu madde, 1 milyon 150 bin lira ve suça konu olabilecek belgeler ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, adli makamlara sevk edildi ve bunlardan 3’ü tutuklanarak cezaevine teslim edildi.