1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Alo 175’teki Aksaklıklar Tüketicileri Mağdur Ediyor!

Alo 175’teki Aksaklıklar Tüketicileri Mağdur Ediyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, “Neşet Gündüz ile Tüketici Haklarım TV” adlı YouTube kanalında yayınladığı yeni videosunda, Ticaret Bakanlığı bünyesinde bulunan Alo 175 Tüketici Danışma Hattı’nın işleyişindeki sorunlara dikkat çekti. Gündüz, “Alo 175, tüketicilerimizin ihbar ve haklarını en hızlı şekilde araması amacıyla kurulmuştur. Ancak son zamanlarda bu hatlardan doğru bilgi almakta zorlandıklarını görüyoruz” diyerek endişelerini dile getirdi.

“TİCARET BAKANLIĞI’NIN SORUNU”

Gündüz, Alo 175 hattının tüketicilere yanlış bilgi vermesini “Ticaret Bakanlığı’nın sorunu” olarak nitelendirdi. “Ayıplar sadece ticarethanelerden veya bireylerden gelmez. Bu sefer de Ticaret Bakanlığı’ndan kaynaklandı. Bakalım bu hatalarını nasıl geçiştirecekler?” diyerek tepkisini dile getiren Gündüz, tüketici dernekleri olarak sürekli önerdikleri bu hattın, amacından saptığını ifade etti.

TÜKETİCİDEN GELEN ŞİKAYETLER

Gündüz, bir tüketicinin kendisine ilettiği şikayeti örnek göstererek durumun ciddiyetini ortaya koydu. Tüketici, “Alo 175’i aradım, taahhütlü iseniz cayma bedeli ödeyeceksiniz dediler. Verdiğiniz bilgilerin kanunda olmadığını söylediler” şeklinde bir dönüş yaptı. Gündüz, bu durumun kendisini ve Tüketici Dernekleri’ni derinden üzdüğünü belirtti.

Burs Mi̇ktari Para (1)

YASAL DAYANAKLAR KAYDEDİLDİ

Gündüz, Alo 175 hattındaki görevli kişilerin, Tüketiciler Birliği’nin yasal bağlayıcılığı olmadığı yönündeki iddialarına yanıt verdi. “Bizim yasal bağlayıcılığımız Anayasa’nın 172. maddesi ve 6502 Tüketiciyi Koruma Kanunu’ndan kaynaklanmaktadır” dedi. Taahhütlü abonelik sözleşmeleri hakkında yanlış bilgi verildiğini belirtti.

Gündüz, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddesine atıfta bulunarak, “Tüketici, belirsiz süreli veya en az 1 yıl süreli abonelik sözleşmesini herhangi bir gerekçe göstermeksizin feshetme hakkına sahiptir” şeklinde ifade etti. Bu maddenin Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı kitapçıkta da yer aldığını hatırlattı.

“LAKAYITSIZ ÇALIŞANLAR TÜKETİCİLERİ YORAR”

Neşet Gündüz, Alo 175 hattının ciddi bir sorumluluğa sahip olduğunu vurguladı. “Bu tür lakayıtsız insanların burada bulunması tüketicileri rahatsız eder. Bizleri de üzer” ifadelerini kullandı. Gündüz, Ticaret Bakanlığı’na seslenerek, mağdur olan tüketicilerin iletişim bilgilerinin iletilebileceğini ve bu şikayetlerin dikkate alınmasını talep etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Antalya Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.