Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirdiği ‘rüşvet’ ve ‘yolsuzluk’ soruşturması kapsamında tutuklu şüphelilerin son ifadelerini almaya devam ediyor. Görevden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte Mustafa Gökhan Böcek, Zuhal Böcek, Fazlı Ateş, Halil Tolga Ayvazoğlu, Salih Eyiişleyen ve Mehmet Okan Kaya’nın ek ifadeleri, Antalya Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda gerçekleştirildi.

‘YÜZLEŞEREK GEREKLİ SAVUNMAMI YAPACAĞIM’

Muhittin Böcek, ifadesinde kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili olarak, eski gelini Zeynep Kerimoğlu’na bir daire geçişi ve seçim propagandası için A.R. isimli şirkete Yusuf Y. tarafından para ödendiği iddialarını gündeme getirerek, şunları ifade etti:

“Yusuf Y.’nin beyanı çerçevesinde, benzer nitelikteki eylemler nedeniyle yargılama sürecinde beyan veren şahıslarla yüzleşerek gerekli savunmamı yapacağım. Üzerime atılan suçlamalarda kesinlikle doğrudan ve kasıtlı bir eylemim yoktur. Büyükşehir Belediyesi’nin insan ve ekonomik gücü düşünüldüğünde, alt personelin yaptıkları hakkında bilgim olmasını beklemek gerçekçi değil. Şahsımla ilişkilendirilen hususlar hakkında bilgi sahibi olmam, alt seviyedeki bürokratların benim adımı kullanarak maddi menfaat sağlamak ya da suçlamada bulunmuş olabileceği gerçeğiyle sınırlıdır. Bu konuda bir denetim ihmali yaptığım düşüncesinde değilim. İştirak şirketleri üzerinden bürokratların yüksek mahiyetlerinin benimle ilişkilendirilmemesi gerektiğini savunuyorum. Her ne kadar belediyeyle bağlantılı olsa da bu şirketlerin çoğu ayrı ve bağımsız yönetim kadrolarına sahiptir.”

“İDDİA EDİLEN RAKAMLARA TENEZZÜL EDECEK BİRİ DEĞİLİM”

Böcek, kendisine yöneltilen çeşitli iddialar hakkında, iş insanlarıyla doğrudan irtibat kurarak belirli miktarlarda para talep ettiği veya oğlunu yönlendirdiği iddialarını kesin bir dille reddetti. “1994 yılından beri üst düzey kamu hizmeti yürütmekteyim. Bu hizmetlerim, ailemden gelen ve nesil olarak Antalya’nın yerlisi olmam dolayısıyla önemlidir. Ailem ve benim maddi varlığım ortadadır. Belediyeyle ilişkisi olan bu şahısların, kişisel mal varlığım karşısında iddia ettiği rakamlara tenezzül edecek biri değilim. Oğlum doğduğu andan itibaren ben belediye başkanıyım” şeklinde konuştu.