Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Eray Erdem, Ankara’da yapılan TOBB Müşterek Konsey Toplantısı’nda bölgenin ekonomik problemlerine ve çözüm önerilerine dair görüşlerini paylaştı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bakan yardımcıları, bürokratlar, oda ve borsa başkanları katılım gösterdi.
EMLAK SÖZLEŞMELERİ VE TİCARET KANUNU VURGUSU
Toplantıda konuşan Başkan Erdem, emlak sektöründeki düzenleme ihtiyacını vurguladı. Emlak sözleşmelerinin mevcut durumunun sektörü tatmin etmediğini ifade eden Erdem, bu alanda yeni yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini dile getirdi. Erdem, taleplerini şöyle açıkladı: “Bu konuda yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var. Sektörün gerçekleri dikkate alınarak ticaret kanununda gerekli değişikliklerin yapılmasını talep ediyoruz.”
İKAMETGAH VE YENİ YANGIN YÖNETMELİĞİ SORUNLARI
Erdem, Alanya’daki ikametgah sorununa da dikkat çekerek, bu problemin yalnızca belirli bir sektörü değil, tüm bölge ekonomisini etkilediğini belirtti. Yaşamı kolaylaştıracak acil önlemlerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Erdem, ikametgah ile ilgili beklentilerini şu şekilde açıkladı: “İkametgah problemi Alanya’mızda her sektörü yakından ilgilendiriyor. Bu konuda da yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var. Bir an önce sektörü rahatlatacak uygulamalar hayata geçirilmelidir.”
Başkan Erdem, ayrıca yeni yangın yönetmeliği konusunu gündeme getirerek, dayanıklı kapı uygulamasının sektördeki etkileri ve beklentileri hakkında da katılımcılarla düşüncelerini paylaştı.




