Adalet Bakanı Yılmaz, Afyonkarahisar’daki temasları kapsamında AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada yaptığı açıklamalarda, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecine vurgu yapan Bakan Tunç, “Yüksek standartlı bir demokrasi için gereken demokratik, katılımcı ve sivil bir anayasayı bu millet hak ediyor. Türkiye yüzyılının eşiğindeyiz. ‘Terörsüz Türkiye’ ile ülkemizi inşa edeceğiz. Türkiye’nin vizyonunu yeni ve demokratik bir anayasayla gerçekleştirmeliyiz. Bu konudaki uzlaşmayı Meclisimizde sağlarsak, millete olan borcumuzu yerine getirmiş olacağız. İnşallah Türkiye’yi terörden arındırarak ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.

41 YILLIK FATURA

Bakan Tunç, 41 yıllık terör mücadelesinin Türkiye’ye büyük kayıplar yaşattığını belirterek, “Bu süreçte çok büyük acılar çektik, binlerce şehit verdik. Güneydoğu’da vatandaşlarımız huzursuz edildi. Terör, 2,5 trilyon dolarlık bir kayba yol açtı. Eğer bu para harcanmamış olsaydı, milletin refahı katbekat artmış olacaktı” ifadelerini kullandı.

“BU SÜREÇ DAHA DA İLERİYE TAŞINACAKTIR”

Terörsüz Türkiye süreci hakkında bilgi veren Bakan Tunç, “Şu ana kadar 18 civarında toplantı gerçekleştirdik. Bu toplantılarda, sürecin kalıcı hale gelmesi için neler yapabileceğimizi milletvekillerimizle paylaştık ve önemli bir aşamaya geldik. Terörün tüm unsurları, hem içeride hem dışarıda silah bırakırsa bu süreç daha da ileriye gidecektir. Bu sürecin kalıcı hale gelmesi ve Türkiye’nin terörden arınması için atılacak adımları sırayla hayata geçirerek, çocuklarımızın huzurlu bir geleceğe kavuşmasını sağlayacağız” dedi.

“MİLLETİMİZ NE İSTERSE ONU YAPACAĞIZ”

Bakan Tunç, süreçte şehit aileleri de dahil olmak üzere toplumun hiçbir kesimini incitmemek için çaba sarf ettiklerini belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu süreçte milletimizi rahatsız edecek, şehit ailelerimizi incitecek hiçbir adım atmadık, bundan sonra da atmayacağız. Milletimiz ne isterse onu yapacağız. Cumhurbaşkanımızın 23 yıldan bu yana art arda kazanmasının nedeni, milletini düşünmesidir. Milletinin taleplerine duyarlı olmasıdır. Bu nedenle, milletimizden kopmadan yolumuza devam edeceğiz.”

Yılmaz Tunç Afyonkarahisar