Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Büşra Özdemir’in kentin farklı noktalarındaki billboardlarda kendi fotoğrafını kullanması, kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Sosyal medya üzerinden gün boyunca eleştirilen bu uygulama, Büyükşehir Belediyesi’nin kasım ayı meclis toplantısında da gündeme getirildi.
POLEMİK OLDU
Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün’ün aktardığına göre, meclis toplantısında konuşan AK Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, billboard tasarımları hakkında eleştirilerde bulundu. Bayraktar, “Sizin başkanvekili unvanınız çok mu küçük yazılmış? Okuyamadık, mesajı anlayamadık” şeklinde ifadeler kullandı. Bu sözler, mecliste kısa süreli bir tartışmaya neden oldu.
BENDEN HABERSİZ KONULDU
Başkanvekili Büşra Özdemir, meclis kürsüsünden eleştirilere yanıt vererek, fotoğraf kullanımının kendi bilgisi dışında yapıldığını öne sürdü. Özdemir, “Bundan sonra kendim karar vereceğim. Benden habersiz olarak o fotoğraf koyuldu. Altı boş haberlerle burada gündem oluşturuyoruz. Ayrıca burada seçilmiş bir başkanvekili var, bundan neden rahatsız oluyoruz?” ifadelerini kullandı.




