Antalya Büyükşehir Belediyesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Antalya Akvaryum’da öğretmenlere ücretsiz giriş imkanı sunarken, yakınlarına da yüzde 50 indirim uygulama kararı aldı. Ancak, belediyenin yap-işlet-devret modeliyle devredilen akvaryum üzerinden bu tür bir kampanya düzenlemesi bazı eleştirilere neden oldu. Daha önce benzer uygulamalar, tutuklu bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek döneminde de gerçekleştirilmişti.

KAMPANYA 8-24 KASIM TARİHLERİ ARASINDA GEÇERLİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Büşra Özdemir, kampanyanın detaylarını sosyal medya üzerinden paylaştı. Bu kapsamda öğretmenler, Antalya Akvaryum’a ücretsiz olarak girebilecekken, öğretmenlerin yakınları da indirimli bir şekilde giriş yapabilecekler.

YAP-İŞLET-DEVRETLE DEVREDİLEN TESİS ÜZERİNDEN KAMPANYA

2012 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından özel bir işletmeye verilen Antalya Akvaryum, zaman zaman deniz canlılarına yeterli yaşam alanı sağlamadığı yönünde eleştirilere maruz kalıyor. Belediyenin, mülkiyetinde olmayan bir ticari işletmeyi “kamu hizmeti” olarak tanıtması ve bu çerçevede kampanya düzenlemesi bazı kesimlerden tepki topladı.

“BELEDİYE TÜCCAR GİBİ DAVRANIYOR” ELEŞTİRİSİ

Belediyenin bu kampanyayı sahiplenmesi, sosyal medya platformlarında ve kent genelinde “Büyükşehir Belediyesi, kamu yararına değil, özel işletmeyi tanıtma çabası içinde” yorumlarına yol açtı. Antalya Akvaryum, 2012 yılında dönemin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın tarafından hizmete açılmıştı.