Antalya’nın Zeytinköy Mahallesi’nde kaydedilen ve sosyal medyada hızla yayılan bir video, kamuoyunda büyük bir yankı uyandırdı. Videoda konuşan iki çocuğun, suç ve hırsızlık konusundaki açıklamaları, mahalledeki güvenlik sorunlarını ve çocukların suça itilme meselesini yeniden gündeme taşıdı.
MAHALLE DIŞINDAKİLERE HIRSIZLIK
Bir YouTuber tarafından kaydedilen videoda, küçük yaşta olduğu anlaşılan iki çocuk, polis kontrolünden şikayet ederek, “donumuza kadar arıyorlar” ifadelerini kullandı. Çocukların, mahalle sakinlerine zarar vermediklerini ancak dışarıdan gelenlere yönelik hırsızlık yaptıklarını ima eden sözleri dikkat çekti.
ÇOCUKLAR SUÇ İÇERİKLİ SÖYLEMLERİ NORMALLEŞTİRİYOR
Uzun bir süredir suç ve uyuşturucu ticareti ile anılan Zeytinköy Mahallesi’nde çekilen bu görüntüler, sosyal medya platformlarında hızla yayılarak birçok kullanıcı tarafından eleştirildi. Çocukların suç içeren söylemleri normalleştiren bir dil kullanması, çocukların suça itilmesi ve mahalledeki sosyal sorunlar açısından ciddi endişelere yol açtı.




