Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı odalarda seçim dönemi başlamasıyla birlikte, ilk genel kurul Antalya Berberler Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nda gerçekleştirildi. Konyaaltı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde düzenlenen genel kurula yoğun bir katılım gerçekleşti. Oda üyeleri, sabah saatlerinden itibaren salona gelerek oylarını kullandı.
TEKRAR SEÇİLDİ
Yapılan genel kurulda mevcut başkan Yüksel Uzun, beyaz liste ile, rakibi Turhan Ersoy ise mavi liste ile yarıştı. Oylama sonucunda Yüksel Uzun, 747 oy alarak yeniden başkan seçilirken, Turhan Ersoy 496 oyda kaldı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Uzun’un destekçileri salonda coşkuyla kutlama yaptı.
20 YILDIR DEĞİŞMİYOR
2005 yılında ilk kez başkanlık görevine seçildiğini hatırlatan Yüksel Uzun, üyelerin kendisine bir kez daha güven göstermesinin mutluluğunu dile getirdi. Başkan Uzun, “Üyelerimizin teveccühü ile bir kez daha seçilmenin gururunu yaşıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da odamız ve meslektaşlarımız için çalışmaya devam edeceğiz. Bizlere oy veren ya da vermeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

DAYANIŞMA VURGUSU
Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün’ün haberine göre; mesleğin sorunlarının çözümü, esnafın haklarının korunması ve sektörel gelişim için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Uzun, eğitim, denetim ve mesleki dayanışmaya verdikleri önemi vurguladı.





