Karaman’ın Yollarbaşı köyü Siler mevkiinde sabah saatlerinde meydana gelen yangın, buğday tarlasında büyük bir hasara yol açtı. Olayın kaynağı, buğday tarlasındaki saman balyalarını yükleyen kamyonetin balya asansörünün yüksek gerilim hattına temas etmesi oldu. Sürücü, elektrik akımına kapılmamak için kamyonetten atlayarak canını son anda kurtardı; ancak kıvılcımlar tarlayı alevler içinde bıraktı.

RÜZGARIN ETKİSİYLE ALEVLER YAYILDI

Rüzgarın da etkisiyle alevler hızla büyüyerek komşu buğday tarlalarına sıçradı. Durumu fark eden köylüler, traktörlerle yangına müdahale etmeye çalıştı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Köylülerin ve itfaiyenin çabaları sonucunda yangın kontrol altına alındı. Ancak bu süreçte 40 dönüm buğday tarlasının yanı sıra plastik yağmurlama boruları da eriyerek kullanılmaz hale geldi.

“40 DÖNÜM ARAZİ YANARAK KÜL OLDU”

Yangında tarlasının bir bölümünü kaybeden çiftçi Mehmet Kabakçı, “Saman balyası yüklenirken balya asansörünün yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu yangın çıktı. 40 dönüm ekili arazi yanarak kül oldu. Zayiatımız oldukça fazla” şeklinde konuştu.

“2 HAFTA İÇİNDE 4 YANGIN OLAYI MEYDANA GELDİ”

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, yangın bölgesinde incelemelerde bulunarak çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bayram, “Karaman’da hububat hasadının başlamasıyla birlikte yüksek gerilim hatlarına bağlı yangınlar artış göstermeye başladı. Son iki hafta içinde bölgemizde 4 yangın olayı yaşandı. Üreticilerimiz zor bir dönemden geçiyor ve bu yangınların çoğu yüksek gerilim hatlarının geçtiği bölgelerde çıkıyor. Alınması gereken önlemler var” dedi. Yangın sonrası meydana gelen zararın tespit çalışmalarının ardından netlik kazanacağı bildirildi.