Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan rüşvet soruşturmasında adı geçen ANTEPE Genel Müdürü İsmail Erdoğmuş, tahliyesinin ardından sadece iki gün geçtikten sonra görevinden ayrıldı. Etkin pişmanlık kapsamında serbest kalan Erdoğmuş, noterden gönderdiği yazı ile hem ANTEPE Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan hem de yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti.

TAPU BAŞKASININ ÜSTÜNE AMA MALLAR BÖCEK’İN

İsmail Erdoğmuş, 2004 yılında Kemer’de bulunan 3,5 dönümlük arazinin kendi üzerine geçirildiğini, ancak asıl mal sahibinin Böcek olduğunu belirtti. Ayrıca, 2016 yılında Konyaaltı’ndaki Oriza Park Sitesi’ndeki bir dairenin tapusunun kendisine geçtiğini, fakat gerçek sahibinin yine Böcek olduğunu ifade etti. 2020’de Vali Konakları’ndan 650 bin TL ödeyerek satın aldığı evin de Böcek’e ait olduğunu vurguladı. 2023 yılında EKPA İnşaat’tan alınan beş dükkanın seçim harcamaları için Böcek ve Serkan Temuçin’e verildiğini açıkladı. Erdoğmuş, “Ben sadece paravanım, tapuda adım var ama mülkler Böcek’e ait” dedi.

İKİ GÜN SONRA İSTİFA ETTİ

İsmail Erdoğmuş, cezaevinden çıktığı günün ardından sadece iki gün içinde istifasını sundu. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne noterden gönderdiği yazıyla hem ANTEPE Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan hem de ANTEPE Yönetim Kurulu Üyeliği’nden ayrıldığını bildirdi.

NE OLMUŞTU?

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yürütülen rüşvet soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan İsmail Erdoğmuş’un yanı sıra Emin Hesapçıoğlu, Tuncay Sarıhan, Okan Kaya ve Levent Şapçılar, 9 Eylül 2025 tarihinde tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tutuklu sanıklardan Erdoğmuş, iş insanı Hesapçıoğlu ve eski Genel Sekreter Yardımcısı Sarıhan, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak 27 Eylül 2025 tarihinde tahliye oldular.