1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. Onbaşı Chae’nin Ölümü: Soruşturma Derinleşiyor

Onbaşı Chae’nin Ölümü: Soruşturma Derinleşiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore’de, Onbaşı Chae Su-geun, Temmuz 2023’te meydana gelen şiddetli yağışlar sonucunda taşan derenin sularına kapılarak hayatını kaybetmişti.

Onbaşı Chae Su-geun’un ölümüne dair sürdürülen soruşturma çerçevesinde Yonhap, dikkat çekici bir haberi gündeme getirdi.

Bu doğrultuda, Onbaşı Chae’nin ölümüne yönelik başlatılan ilk soruşturmaya müdahil olup olmadığına dair Yoon’un ikametgahına baskın düzenlendi.

Yaklaşık üç saat süren aramada bir telefonun ele geçirildiği belirtilirken, aynı zamanda soruşturma kapsamında 10 farklı yere daha baskın yapıldığı bilgisi verildi.

NE OLMUŞTU

Onbaşı Chae Su-geun, Temmuz 2023’te başkent Seul’un 161 kilometre güneydoğusundaki Yecheon kentinde arama görevinde bulunurken taşan derenin sularına kapılarak yaşamını yitirmişti.

Deniz Piyade Teşkilatı, olayla ilgili yürütülen soruşturma sonucunda Onbaşı Chae’nin eski komutanı Lim Seong-geun ile birlikte diğer yedi askeri yetkilinin, taksirle öldürme ve çeşitli suçlamalarla polise teslim edilmesini talep etmişti.

Dönemin Savunma Bakanı Lee Jong-sup’un bu talebi onayladığı, ancak daha sonra Yoon’un müdahalesiyle kararını değiştirdiği iddiaları gündeme gelmişti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Antalya Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.