Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya genelinde okul çağındaki çocuk ve ergenlerin yaklaşık %10’unun obezite sorunu ile karşı karşıya olduğunu açıkladı. Türkiye dahil olmak üzere global ölçekte obezite oranlarının yükseldiği ve bu durumun özellikle okul çağındaki çocukları etkilediği ifade edildi. DSÖ, okullarda sağlıklı beslenmenin teşvik edilmesi ve yiyecek ile içeceklerin sağlıklı alternatiflerle sunulması gerektiğini vurguladı.
Türkiye’de obezite, sağlık alanında önemli bir sorun olmaya devam ederken, dünya genelindeki rakamlar da artış göstermektedir. Özellikle okul çağındaki çocuklar ve ergenler bu sorunun en çok etkilenen kesimini oluşturuyor.
Dünya Sağlık Örgütü, okullarda sağlıklı beslenme ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Bu açıklamada, okullarda sağlıklı beslenmenin çocukların yaşam boyu sağlıklı beslenme alışkanlıkları geliştirmelerine katkı sağlayabileceği ifade edildi. Ayrıca, okul yemek ortamlarında bulunan yiyecek ve içeceklerin sağlıklı ve besleyici olmasının teşvik edilmesi gerektiği dile getirildi.
DSÖ, çocukluk döneminde aşırı kiloluluk ve obezitenin küresel ölçekte arttığını belirtti. Yapılan açıklamada, “Yetersiz beslenme de sürekli bir sorun olarak varlığını sürdürmekte. 2025 yılı itibarıyla, dünya genelinde okul çağındaki çocuk ve ergenlerin yaklaşık %10’u obezite ile yaşayacak ve bu sayı, ilk kez yetersiz kilolu çocukların sayısını geçecek.” ifadelerine yer verildi.




