AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’na (MTSO) gerçekleştirdiği ziyarette, kentteki ulaşım projeleri hakkında dikkat çekici bilgiler paylaştı. MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır ve yönetimiyle bir araya gelen Kıratlı, Mersin’in ulaşım altyapısının modernize edilmesi için pek çok projenin hayata geçirileceğini duyurdu.

“PROJE KAPSAMINDA YOLUMUZ 8 ŞERİTLİ OLACAK”

D-400 karayolu ile ilgili sevindirici haberler veren Kıratlı, “D-400 karayolunun ilk etapta 10,7 kilometrelik bölümünü çift yönlü olarak yenileyeceğiz. Ardından diğer etapların tamamlanması planlanıyor. Proje kapsamında yolumuz 8 şeritli olacak. Refüj, kaldırımlar, alt geçitler, üst geçitler, viyadükler ve sanatsal yapılarla Mersin’in doğu girişine yakışır modern bir yol inşa edeceğiz. Mersin’i Adana’ya yeni bir yolla bağlayacağız” ifadelerini kullandı.

MERSİN’E 620 MİLYARLIK YATIRIM

Kıratlı, Mersin’in tarihi boyunca AK Parti iktidarı döneminde birçok alanda önemli hizmetler aldığını vurguladı. “Bir tarafta Çukurova Havalimanı, diğer tarafta Çeşmeli Kızkalesi Taşucu Otoyolu, diğer tarafta Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep yüksek hızlı tren hattı, diğer tarafta devlet hastanelerimiz ve Türkiye’nin ilk şehir hastanesi, açık bir şekilde bunu göstermektedir. Mersin’imizi büyütmeye, güzelleştirmeye ve yeni yatırımlar kazandırmaya devam ediyoruz. Şu anda ilimizde ülkemizin en büyük eserleri inşa edilmeye devam ediyor. Şu ana kadar Mersin’imize 620 milyar liranın üzerinde bir yatırım gerçekleştirdik. Bu hizmetlerin Mersin’imize kazandırılmasında Türkiye yüzyılımızın lideri, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.