1. Haberler
  2. DÜNYA
  3. İsrail’in İran’a Suikast Girişimi Başarısız Oldu!

İsrail’in İran’a Suikast Girişimi Başarısız Oldu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in, İran’ın en üst düzey isimlerinden birini hedef aldığı iddiaları gündeme geldi.

ABD’li gazeteci Tucker Carlson’ın programına katılan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

SUİKAST GİRİŞİMİ

Pezeşkiyan, İsrail’in suikast düzenleyip düzenlemediği sorusuna “Evet, denediler ama bu girişimlerinde başarısız oldular.” şeklinde yanıt verdi.

ABD’de yaşayan İran vatandaşlarının “uyuyan hücreler” olup olmadığına dair bir soruya Pezeşkiyan, “İsrail bu düşünceyi zihinlere yerleştirmeye çalışıyor. İranlıların böyle bir şey yapabileceğini yaymak yanlış. İranlılar barış ve huzur sever bir toplumdur.” şeklinde konuştu.

“TRUMP, BÖLGEYİ BARIŞA GÖTÜREBİLİR”

Pezeşkiyan, İran dini lideri Ali Hamaney’in ABD’li yatırımcıların ülkeye gelerek yatırım yapmalarını engelleyen hiçbir kısıtlama olmadığını ifade ettiğini belirtti. Pezeşkiyan, “ABD Başkanı Donald Trump, bölgeyi barışa yönlendirebilir veya İsrail’i çıkarları doğrultusunda bir bataklığa sürükleyebilir.” dedi.

ABD’li yatırımcıların İran’da ticari, endüstriyel veya ekonomik faaliyetlerine ilişkin herhangi bir engel olmadığını vurgulayan Pezeşkiyan, “Eğer bir sınırlama varsa, bunun nedeni bizim değil, ABD’nin yaptırımlarıdır.” şeklinde konuştu.

“GÜCÜMÜZ KENDİMİZİ KORUMAYA YETER”

Pezeşkiyan, büyük bir savaşın çıkması durumunda İran’ın Çin ve Rusya’dan askeri ve ekonomik yardım bekleyip beklemeyeceği sorusunu, “Bizim gücümüz kendimizi korumaya ve ayakta kalmaya yeter.” şeklinde yanıtladı.

İran’ın savaş istemediğini yineleyen Pezeşkiyan, “Toprak bütünlüğümüzü korumak için sonuna kadar savaşacağız.” ifadelerini kullandı.

İŞGAL İHTİMALİNİ YOK SAYDI

Pezeşkiyan, ABD’li yetkililerin İran’ın nükleer silah geliştirdiğine dair inancının İsrail tarafından aşılandığını savundu.

İran’ın ABD’ye saldırma olasılığına dair endişeleri reddeden Pezeşkiyan, ülkesinin son 200 yılda başka bir ülke işgal etmediğini vurguladı.

“FETVA YAYINLAMADILAR”

İranlı din adamı Ayetullah Ahmed Hatemi’nin, ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun dini hükümlere göre idamı hak ettiklerine dair ifadelerine Pezeşkiyan, “Bildiğim kadarıyla, herhangi bir kişiye yönelik fetva verilmedi.” dedi.

Bu durumun İran hükümeti veya Yüce Lider ile bir ilgisi olmadığını belirten Pezeşkiyan, fetvanın dini şahsiyetlere yönelik hakaretin kınanması anlamına geldiğini ifade etti.

“ABD BAŞKANINA YÖNELİK DEĞİLDİ”

Pezeşkiyan, bu durumun sadece bir kınama olduğunu vurgulayarak, “Yani bu, ABD Başkanı veya başka bir kişiye yönelik bir tehdit değildir.” dedi.

Bireysel fikirlerin olabileceğini ancak fetvanın bir tehdit olarak algılanmaması gerektiğini belirtti.

“İSRAİL ANİDEN MÜZAKERE MASASINI DEVİRDİ”

ABD ile müzakerelerin sürdüğü bir dönemde, Washington yönetiminin “İsrail’e izin verilmediği sürece (İran’a) saldırmayacakları” bildiriminde bulunduğunu aktaran Pezeşkiyan, “Fakat o sırada İsrail aniden müzakere masasını devirdi.” ifadelerini kullandı.

Pezeşkiyan, bu durumun diplomasiye büyük bir darbe vurduğunu dile getirdi.

Denetimlere hazır olduklarını belirten Pezeşkiyan, “Ancak maalesef ABD’nin nükleer tesislerimize yönelik yasa dışı saldırıları sonucunda birçok ekipman ve tesis ciddi şekilde zarar gördü.” şeklinde konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Antalya Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.