Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de gerçekleştirilen “Yeni Çağ Askeri Teknolojileri” etkinliğinde, Hindistan Kara Kuvvetleri 2. Komutanı Korgeneral Rahul R. Singh, Pakistan ile yaşanan son çatışmalar hakkında dikkat çekici yorumlarda bulundu.
Singh, savaşın yalnızca Pakistan’a karşı değil, aynı zamanda Çin ve Türkiye gibi ülkelerin desteğiyle de sürdüğünü ifade etti.
HİNT KOMUTANDAN TÜRKİYE VE BAYRAKTAR SİHA VURGUSU
Korgeneral Singh, Türkiye’ye geçerek, Türkiye’nin Pakistan’a verdiği desteğin son derece kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı.
Bayraktar SİHA’larının kendileri için önemli bir gözlem aracı olduğunu belirten Hint komutan, savaş sırasında birçok insansız hava aracının iniş kalkışlarına tanık olduklarını ifade etti. Bu durumun, ateşkes taleplerinin nedenini sorgulayan birçok kişi için bir yanıt oluşturduğunu söyledi.
Savaşın başlatılmasının kolay olduğunu, fakat kontrol edilmesinin çok daha zor olduğunu belirten Singh, bu nedenle savaşı ustaca bir hamleyle uygun zamanda durdurduklarını dile getirdi.