1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. HAK-İŞ’ten Asgari Ücret Komisyonu’na İtiraz!

HAK-İŞ’ten Asgari Ücret Komisyonu’na İtiraz!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HAK-İŞ Konfederasyonu’nun 50. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, HAK-İŞ’e bağlı Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası (Hizmet İş) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu toplantısı Manavgat, Antalya’da yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Genel Başkan Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in 50. yılına özel anlamlı etkinliklerin bir yıl boyunca devam edeceğini ifade etti.

45 ULUSLARARASI SENDİKA TEMSİLCİSİ KATILDI

Toplantıda, 22 ülkeden 23 konfederasyonu temsil eden toplam 45 uluslararası sendikal temsilcinin katılımıyla “Uluslararası Sendikal Hareket Filistin’in Yanında” teması altında 21 Ekim’de yapılan toplantıya dikkat çekildi. Arslan, burada imzalanan Ankara Deklarasyonu ile Filistin’deki soykırıma vurgu yapıldığını belirtti.

“KOMİSYON YAPISI YENİDEN OLUŞTURULMALI”

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısına yönelik itirazlarını yineleyen Mahmut Arslan, komisyonun demokratik bir yapıya kavuşturulması gerektiğini dile getirdi. Arslan, “Asgari Ücret Tespit Komisyonu’ndan sağlıklı bir asgari ücret çıkarmamız mümkün değil. Bu nedenle, komisyonun konfederasyonların talepleri doğrultusunda yeniden yapılandırılması şart” dedi.

“SENDİKAL ÖRGÜTLÜLÜĞÜN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRILMALI”

Türkiye’de sendikal örgütlülüğün önündeki engellerin kaldırılması için hükümetin bir çalışma başlattığını belirten Arslan, bu durumu önemsediklerini vurguladı. Hükümetin, sendikal örgütlülüğün önündeki engelleri kaldırmaya yönelik adımlar atmasının önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Arslan, iş güvencesinin bu süreçteki en büyük engellerden biri olduğunu kaydetti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Antalya Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.