Konya’da 8 Aralık Pazartesi günü yaşanan olayda, Meram Mehmet Beğen Ortaokulu’nun 8. sınıf öğrencisi Hasan Berat Güldağı, futbol antrenmanı için arkadaşı T.F. ile birlikte sahaya gitti. Antrenmanın ardından, iddialara göre T.F., Hasan Berat’ın bacağına taş attı. Hasan Berat tepki gösterince, T.F. elindeki taşla kafasına vurdu ve olay yerinden kaçtı. Kafasında derin yaralar oluşan Hasan Berat, hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan müdahaleler sonucunda kafatası titanyum parçalarla onarıldı. Konya Şehir Hastanesi’nde 10 gün boyunca tedavi gören Hasan Berat’ın kalıcı hasar riski taşıdığı öğrenildi.

“KAFATASI PARÇALANDI, BEYİN ZARI YIRTILDI”

Olay günü yaşananları anlatan baba Taha Yasin Güldağı, hastaneden gelen acil çağrılarıyla paniğe kapıldığını ifade etti. Çocuğunun düşme vakası olarak bilgilendirildiğini, hastaneye vardığında durumun çok daha ciddi olduğunu fark ettiğini belirtti. Yapılan tomografi sonucunda, Hasan Berat’ın kafatasının kırıldığı ve beyin zarının yırtıldığı öğrenildi. Hemen Konya Şehir Hastanesi’ne sevk edilen Hasan Berat, burada yoğun bakıma alındı. Ameliyat sonrasında doktorlar, kafatasındaki ince kırıklar nedeniyle titanyum parça kullanıldığını bildirdi.

“BİZ DAHA HASTANEDEYKEN ÇOCUK TAHLİYE EDİLDİ”

Baba Taha, oğlu Hasan Berat’ın futbol seçmelerinden dönerken arkadaşının şakalaşırken taş attığını ve sonrasında kafasına büyük bir taşla vurduğunu anlattı. Olayın ardından hastane işlemlerini tamamlayarak polise başvurduğunu aktaran baba, olayın ardından T.F.’nin tutuklanmasını sağladığını, ancak hastanede yatarken çocuğun serbest bırakıldığını ifade etti. Taha Yasin Güldağı, T.F.’nin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın kendisini derinden üzdüğünü belirtti.

“KAFAMA VURDU, HER YER KAN OLDU”

Olay sırasında yaralanan Hasan Berat Güldağı, yaşadıklarını şu şekilde açıkladı: “Futbol antrenmanına gittik. Arkadaşım önce ayağıma taş attı, sonra büyük bir taş alarak kafama vurdu. Kanlar içinde kaldım. Herkes yardım etti, hastaneye götürdüler. Yoğun bakımda 5 gün kaldım, ardından normal serviste 5 gün daha yattım. Okula geri dönmek istemiyorum, bu durumun tekrar yaşanabileceğinden korkuyorum.” dedi.