1. Haberler
  2. EKONOMİ
  3. Asgari Ücret İçin Yeni Düzenleme Şart!

Asgari Ücret İçin Yeni Düzenleme Şart!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, yeni bir düzenleme yapılmadığı takdirde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na katılmayacaklarını duyurdu. Atalay, 24 Aralık’ta alınan karar doğrultusunda hareket edeceklerini belirtti.

ASGARİ ÜCRET VE ÇALIŞMA HAYATI MASAYA YATIRILDI

TÜRK-İŞ Genel Merkezi’nde düzenlenen Olağan Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda asgari ücret ve çalışma hayatındaki sorunlar ile son dört aylık enflasyon verileri ele alındı. Toplantının ardından bir açıklama yapan Ergün Atalay, düşük asgari ücret politikasının enflasyonla mücadele gerekçesiyle kabul edilemeyeceğini vurguladı.

“ŞU AN ASGARİ ÜCRETLİ VE EMEKLİ ÇOK ZOR DURUMDA”

Atalay, asgari ücretli çalışanların ve emeklilerin zor bir dönemden geçtiğine dikkat çekti. “Asgari ücretliyi yalnız bırakmak gibi bir düşüncemiz yok. Onlar bizim üyemiz ve kardeşimiz. Bakan bey ile geçen hafta bu konuyu görüştük. Eğer yönetmelik değişmezse, biz burada yokuz. Asgari ücretin sorunlarını her yerde dile getireceğiz. Bir an önce adil bir yapı sunulmalı” dedi.

“BİR AN EVVEL DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR”

Promosyon ücretleri hakkında da bir düzenleme yapılması gerektiğini belirten Atalay, “Geçen yıl 22 bin lira kimse tarafından beklenmiyordu. Biz de bu durumu her ortamda dile getiriyoruz. TÜRK-İŞ olarak aldığımız kararlar, asgari ücretlinin ve emeklinin yararına. Mitingler ve eylemlerle bu konuları gündemde tutmaya çalışıyoruz. Promosyon ödemeleri konusundaki adaletsizlikler de acilen ele alınmalı” şeklinde konuştu.

Atalay, yeni bir düzenleme yapılmadığı takdirde Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na katılmayacaklarını yineleyerek, “Yeni bir düzenleme olursa, lütfen bizi tekrar çağırın. Aksi takdirde, 24 Aralık’ta aldığımız karar doğrultusunda hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Antalya Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.