Antalyaspor, Trendyol Süper Lig’in 8. haftasında Çaykur Rizespor’u ağırladı. Bu karşılaşma, Akdeniz ekibi için son derece talihsiz bir sonuçla sona erdi; Antalyaspor, 5-2’lik skorla sahadan mağlup ayrıldı. Maçın son anlarında tribünlerde gergin anlar yaşandı. Bazı taraftarlar, karşılaşma bitmeden stadyumu terk ederken, Antalyasporlu futbolcular topa yaklaştığında ıslık sesleri yükseldi. Güney kale arkasındaki taraftarlar, maç bitiminde teknik direktör Emre Belözoğlu’nu istifaya çağırdı.
KARAR ALMAK İSTEMİYORUM
Taraftarların tepkisinin ardından, soyunma odasında istifasını yönetime ileten Belözoğlu, Başkan Rıza Perçin ve futbolcuların ısrarlarıyla bu kararından vazgeçti. Başkan Perçin’in “Fevri davranma, bekle” şeklindeki uyarısı üzerine Belözoğlu, görevine devam etti. Maç sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün skorun ötesinde net bir dibe vuruş yaşadık. Bu konuda doğru adımlar atmalıyız. Başkanla helalleşmeden bu kararı almak istemiyorum” dedi.
ÜÇÜNCÜ KEZ İSTİFA
Ancak sosyal medya üzerinden gelen istifa çağrıları artış gösterince, Belözoğlu yeniden Başkan Rıza Perçin ile bir araya geldi ve ayrılık kararını yine dile getirdi. Böylelikle, genç teknik direktör son 3,5 ay içinde üçüncü kez istifa talebinde bulunmuş oldu. Temmuz ayında ilk kez görevinden ayrılma kararı alan Belözoğlu, yönetim değişikliğinden sonra tekrar takımın başına geçmişti.

AYRILIK GEREKÇESİ
Antalya Körfez Gazetesi muhabiri Ertuğrul Gün’ün haberine göre; Başkan Rıza Perçin’in “Sen bırakırsan biz de bırakırız” sözleriyle görevine devam eden Belözoğlu, bu kez kararında kararlı olduğunu iletti. Belözoğlu’nun, “Antalyalılar beni istemiyor” diyerek, şehirde oluşan olumsuz atmosferi ayrılık gerekçesi olarak gösterdiği öğrenildi.





