Antalya’nın Kepez ilçesinde, Sütçüler Mahallesi Sütçüler Caddesi’nde, bir apartmanda önceki gece yaşanan trajik olayda, 3 ay önce evlenen 24 yaşındaki Helin K., eşi İsmail K. ile birlikte misafirlikten döndükten sonra aralarında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma yaşandı. Genç çiftin kavga seslerini duyan komşular, daire içerisinden bir silah sesi duyunca durumu kontrol etmek için kapıya yöneldi. Kapıyı açan İsmail K., eşinin hayatına son vermek istediğini belirterek, Helin K.’yı kendi imkanlarıyla Kepez Devlet Hastanesi’ne götürdü. Ancak, 24 yaşındaki genç kadın, doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.
EŞİ TUTUKLANDI
Antalya Adli Tıp Kurumu morgunda yapılan otopsi ve savcılık incelemesinin ardından Helin K.’nın cenazesi, yakınları tarafından gözyaşları içinde teslim alınarak Kurşunlu Mezarlığı’nda defnedildi. Olay sonrası İsmail K., Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. İfadesi sonrasında adliyeye sevk edilen İsmail K., ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“ASLA İNTİHAR ETTİĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM”
Helin K.’nın ağabeyi Emrah Nama, kız kardeşinin intihar ettiğine inanmadığını belirterek, “Helin neşe dolu bir insandı. 23 sene boyunca asla üzgün bir yüzünü görmedim. Evlendiği 3 aylık süreçte böyle bir duruma düşmesi mümkün değil. Kardeşim düğününü kendi imkanlarıyla yaptı ve 3 gün önce kendisine araba aldı” dedi.
“BABASI İSMAİL’E SİLAH HEDİYE ETTİ”
Emrah Nama, İsmail K.’nın ailesiyle sorunları olduğunu ve kısa bir süre önce babasının ona silah hediye ettiğini ifade etti. “Kardeşim, evlendikten sonra eşi ile iyi ilişkiler kurdu. Ama boşanmak istediğini söylemesi üzerine bu trajik olay gerçekleşti. Adalet istiyorum” dedi.

“BOŞANIRSA KENDİSİNİ ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLEDİ”
Helin’in ablası İlkay Adıyaman, kardeşinin birkaç gün önce kendisine boşanmak istediğini söylediğini ve “Boşanırsa kendisini öldüreceğini” ifade ettiğini aktardı. Eylem Dereli ise, kardeşinin intihar edecek bir yapıda olmadığını vurgulayarak, “Helin neşe dolu bir insandı ve öldürüldü. Gençliği, hayatı bizim içimizde yarım kaldı” dedi.




