Muğla’nın Bodrum ilçesinde 24 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen olayda, Figen Bezmez, eski eşiyle olan oğlu Doğukan D.’nin çağrısı üzerine Umurça Mahallesi Yaka Sokak’taki evine gitti. İkili arasında tartışma başlamasıyla Doğukan D. kapıyı kilitleyerek annesine saldırdı. Bezmez, aldığı darp ve bıçak yaraları sonucunda ağır yaralandı. Kapıyı zorlayarak dışarı çıkan Bezmez, evin bahçesinde yere yığılarak hayatını kaybetti. Olay sonrası polis ekiplerince gözaltına alınan Doğukan D., bir gün içinde adliyeye sevk edilerek tutuklandı.
‘CANAVARCA HİSLE ÖLDÜRME’ SUÇUNDAN 24 YIL
Olayla ilgili hazırlanan iddianamede, Doğukan D.’nin ‘Canavarca hisle veya eziyet çektirerek kadın yakınına karşı tasarlayarak öldürme’ suçlamasıyla 24 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağı belirtildi. İddianamede ayrıca, Bezmez’in oğlu ile yaşamak istemediği için bir otelde kaldığı, ihtiyaçları için zaman zaman eve gittiği ifade edildi. Küçük oğlu E.D.’nin ise gündüzleri annesinin yanında, geceleri ise ağabeyinin yanında kaldığı kaydedildi.
“BEN DE SENİN 4 TÜP KANINI AKITICAM”
İddianamede yer alan bilgilere göre, Figen Bezmez, bir gün önce Doğukan D.’ye sağlık sorunları nedeniyle kan testi yaptırma teklifinde bulundu. Kan tahlil sonuçları olumsuz çıkınca Doğukan D. sinirlenerek annesine hakaret etti. Annesinin yanına döndüğü sırada tartışma büyüyerek fiziksel şiddete dönüştü. Bezmez, kapıyı açmaya çalışırken oğlu tarafından darbedildi ve ardından kapı kilitlendi. Olayın ardından Bezmez, yaralı halde evden çıkarak hayatını kaybetti.
OTOPSİ RAPORUNA GÖRE BOYNUNDA 3 FARKLI KESİ VARMIŞ
Bezmez’in otopsi raporunda, boyun bölgesinde üç farklı kesik bulunduğu tespit edildi. Doğukan D., emniyette suçunu kabul ederken, mahkemede sessiz kalmayı tercih etti.
AKIL SAĞLIĞI YERİNDE BULUNDU
Doğukan D., Bodrum 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 Temmuz’da hakim karşısına çıktı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nden gelen raporda, akıl sağlığının yerinde olduğu ve ceza sorumluluğunun tam olduğu belirtildi. Son sözlerinde ‘Pişmanım’ diyen Doğukan D., mahkeme tarafından 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı.