Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraklerinden ANET A.Ş., yöneticileri ve kurumları hakkında ortaya atılan iddialara karşı sert bir açıklama yaptı. ANET A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Cengiz ve Genel Müdür Rüştü Peker, yaptıkları ortak açıklamada, yasadışı herhangi bir faaliyette bulunmadıklarını, tüm işlemlerin denetimlere açık ve kayıtlı olduğunu ifade ederek, “Bizim kimseye veremeyecek hesabımız yoktur” ifadesini kullandılar. Ayrıca, Başkan Muhittin Böcek’in öncülüğünde hayata geçirilen HALKET projesi kapsamında gerçekleştirilen alımların kamu yararı doğrultusunda yapıldığına dikkat çekildi.

“ÖNCELİĞİMİZ MALİ DİSİPLİN VE TİCARİ İTİBAR”

30 Mayıs 2024 tarihinden itibaren görevde olduklarını hatırlatan Nuri Cengiz ve Rüştü Peker, ANET’in mali disiplinini sağlamak, çalışanlar ve tedarikçilere ödemeleri zamanında yapmak ile şirketin ticari itibarını korumak için çalıştıklarını belirtti. Cengiz, bu bağlamda belediyeye ait hizmetlerin kesintisiz bir şekilde sürdürülebilmesi için kaynakların şeffaf bir biçimde kullanıldığını vurguladı.

HALKET İÇİN YEREL ÜRETİCİ DESTEĞİ

Açıklamada, zaman zaman canlı hayvan piyasasında yaşanan arz sıkıntılarına da dikkat çekildi. HALKET mağazalarında et tezgahlarının sürekli dolu kalabilmesi için, Genel Müdür Rüştü Peker’in aile işletmesinden piyasa koşullarına uygun fiyatlarla alım yapıldığı ifade edildi. Bu konuya ilişkin olarak şu ifadeler kullanıldı:

“Canlı hayvan piyasasında dönem dönem yaşanan arz sıkıntıları nedeniyle, üreticilerin hayvanlarını kesmek istemediği zamanlarda HALKET mağazalarımızda tezgahlarımızın boş kalmaması ve belediyemize bağlı kurumlarımızın hizmetlerinin aksamaması adına Rüştü Peker’in işletmesinden, şirketimizin iç yönetmelikleri ve alım komisyonunun onayı doğrultusunda, piyasa fiyatlarının altında alımlar yapılmıştır.”

“NE BAŞKAN BÖCEK’İ NE BELEDİYEMİZİ ZORA SOKACAK BİR ADIM ATTIK”

ANET A.Ş. yönetimi, görev süreleri boyunca ne Başkan Muhittin Böcek’i ne de belediyeyi zarara uğratacak bir işlem yapmadıklarını belirtti. Yapılan açıklamada, “Son günlerde bazı çevrelerce masa başında oluşturulan algı operasyonlarıyla kurumumuza ve şahsımıza yönelik yürütülen iftira kampanyalarına asla sessiz kalmayacak, tüm hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” denildi. Ayrıca, kimseye veremeyecekleri bir hesaplarının olmadığı vurgulandı.