1. Haberler
  2. GÜNDEM
  3. ALDAŞ’ta 399 Milyon TL’lik Usulsüz Harcama İddiası

ALDAŞ’ta 399 Milyon TL’lik Usulsüz Harcama İddiası

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT ile iştirak şirketi ALDAŞ’ta gerçekleştirilen müfettiş incelemesi, belediye çalışanlarının yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinin büyük bir bölümünün ALDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından finanse edildiğini ortaya koydu. Yapılan tespitlerde, yurt dışına giden personelin görev tanımlarının bulunmadığı ve uçuş gerçekleştiren bazı kişilerin ALDAŞ veya ASAT ile herhangi bir bağlantısının olmadığı belirtildi. Bu durumun kamu kaynaklarının dolaylı yoldan zimmete geçirilmesine yol açtığı ifade edildi.

SAYIŞTAY ÇALIŞANLARI DA SORUŞTURMANIN İÇİNDELER

Müfettiş raporunda, ulaşım, konaklama ve yemek masraflarının isimsiz bir şekilde muhasebeleştirildiği, belediye veya ALDAŞ A.Ş. ile herhangi bir ilişkisi olmayan çok sayıda kişinin bulunduğu bildirildi. Ayrıca, yabancı ülke vatandaşlığına sahip kadınların konaklama ücretlerinin de ödendiği, konaklama yapılan tesislerin genellikle lüks yerlerden oluştuğu ifade edildi. Ödenen otel ve yemek faturaları arasında, belediyeyi denetlemeye gelen veya görevli olmayan bazı Sayıştay çalışanlarının da yer aldığı, bu kişilerin tespit edilmesini zorlaştırmak amacıyla şirketin muhasebe kayıtlarına isim veya bilgi eklenmediği vurgulandı.

399 MİLYON TL’LİK KAMU ZARARI İDDİASI

ALDAŞ A.Ş. üzerinden gerçekleştirilen usulsüz harcamalar sonucunda toplamda 399 milyon 507 bin lira tutarında kamu zararı oluştuğu iddia edildi. Mülkiye müfettişinin hazırladığı rapor doğrultusunda Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı, ALDAŞ A.Ş.’ye yönelik usulsüz harcamalar hakkında yürütülen soruşturmayı bu hafta başında tamamladı.

Aldaş Logo

18 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

Soruşturma sürecinde, 13 Ocak sabahı operasyon gerçekleştirildi. Belirlenen 18 şüpheliden, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in tutuklu olduğu, eski ALDAŞ Genel Müdürü K.B.K. ve Satış Personeli N.E.’nin yurt dışında bulunduğu, bir kişinin ise geçirdiği ameliyat nedeniyle hastanede yattığı kaydedildi. ASAT ve ALDAŞ yöneticileri de dahil olmak üzere 14 şüpheli, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Antalya Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.