Amerika Birleşik Devletleri’nde korkunç bir cinayet olayı yaşandı.
51 yaşındaki Adam Christopher Sheafe, 76 yaşındaki papaz William Schonemann’ı “çarmıha gererek” katletti.
Sheafe, polisin yaptığı operasyonla yakalandıktan sonra verdiği röportajla dikkatleri üzerine çekti.
KENDİ SUÇLARINI İTİRAF ETTİ
Arizona’daki evinde yaşlı papazı çarmıha germekle suçlanan Sheafe, Coconino Bölgesi Şerif Ofisi’nde True Crime Arizona muhabirine yöneltilen suçları kabul etti ve yakalanmadan önce hedef aldığı diğer isimlerin listesini de paylaştı.
“CİNAYETLER, İSRAİL’İ KÖTÜLÜKTEN KURTARMAK İÇİN BİR EMİRDİR”
Sakin bir üslupla, Amerika’daki 10 eyalette 14 Hristiyan papaz ve rahibi çarmıha germeyi planladığını belirten Sheafe, “(Cinayetler) İsrail’i kötülükten kurtarmak için bir emirdir.” açıklamasında bulundu.
Sheafe, 28 Nisan’da cansız bedenine ulaşılan papaz William Schonemann’ın ellerini duvara çivilediğini de ifade etti.
“YAPMAK İSTEDİĞİM ŞEY, 13 PAPAZI DAHA İDAM EDİP ÇARMIHA GERMEKTİ”
Yakalandığında Sedona’da iki rahibi öldürmeye hazırlandığını anlatan Sheafe, “Yapmak istediğim şey, 13 papazı daha idam edip çarmıha germek ve her birinin sağ kulağına İsrail kabilelerinden birini koymaktı.” dedi.
Seri cinayet planını “İlk Emir Operasyonu” olarak tanımlayan Sheafe, Hristiyan, Katolik ve Mormon topluluklarının inançlarını eleştirerek, “İsa’nın Tanrı olduğunu vaaz eden herkes, aslında Üçlü Birlik, insan tarafından, Paul tarafından yaratılmış bir kavram. O Tanrı değildir. Tanrı, yalnızca Baba, Tanrı’dır.” şeklinde konuştu.
“PİŞMANLIK DUYMAMAKLA KALMAYIP BAŞLADIĞIM İŞİ BİTİRMEYİ PLANLIYORUM”
Sheafe, bu cinayetleri 9 yıl önce planladığını belirterek, pişmanlık duyup duymadığı sorusuna, “Pişmanlık duymamakla kalmayıp başladığım işi bitirmeyi planlıyorum.” yanıtını verdi.
Kendisine bir Hristiyan tarafından mağdur edilip edilmediği sorulduğunda “Hayır.” yanıtını veren Sheafe, ailesinin Hristiyan olduğunu ve iyi bir çocukluk geçirdiğini dile getirerek, “Hristiyanlardan nefret etmiyorum. Ben onları yoldan çıkaran papazların peşindeyim.” dedi.
“SÜRÜYÜ YOLDAN ÇIKARAN ÇOBANLAR DIŞINDA KİMSEYİ İNFAZ ETMEYİ DÜŞÜNMÜYORDUM”
Sheafe, cinayet planlarının yalnızca Arizona ile sınırlı olmadığını, ülke genelinde birçok şehri kapsadığını ifade etti.
Arizona’da doğduğunu söyleyen Sheafe, planladığı eylemlerin de bu eyalette başlayıp burada son bulacağını aktardı. “Nerede başlarsa orada biter, tıpkı Aden Bahçesi gibi.” dedi.
İlk saldırı girişimini, öldürmeyi planladığı papazın garajına iki kişinin beklenmedik bir şekilde girmesiyle yarıda bıraktığını belirten Sheafe, “Sürüyü yoldan çıkaran papazlar veya çobanlar dışında kimseyi infaz etmeyi düşünmüyordum.” ifadelerini kullandı.
CİNAYETİN DETAYLARINI ANLATTI
Sheafe, Schonemann’ı öldürdükten sonra cesedine sembolik dini objeler yerleştirdiğini anlattı.
Schonemann’ın kafasına taktığı dikenli tacı yapmak için kullandığı dikenleri çölden topladığını belirten Sheafe, üzerine İbranice büyük harflerle “Benyamin Kabilesi” yazdığı deri kayış yerleştirdiğini ifade etti.
Aynı deri kayışın diğer tarafında ise “Tek Tanrı Yehova’dır.” yazısının İbranice olarak bulunduğunu söyleyen Sheafe, bu parçayı paslı bir tel yardımıyla Schonemann’ın sağ kulağından geçirdiğini aktardı.
Schonemann’ı öldürdükten sonra Arizona’nın Sedona kentine gittiğini belirten Sheafe, burada iki din adamını daha öldürmeyi planladığını itiraf etti.
“İDAM EDİLMEK İSTİYORUM ÇÜNKÜ TANRI’NIN OĞLUNU ÖLDÜREMEYECEĞİNİZİ HEPİNİZE GÖSTERMEK İSTİYORUM”
Yaptıklarından pişman olmadığını ve “eylemlerinden ötürü asla özür dilemeyeceğini” belirten Sheafe, akli dengesinin yerinde olduğunu savundu.
Uyuşturucu madde kullandığını fakat bunun kendisini etkilemediğini düşündüğünü ifade eden Sheafe, idam edilmeyi kabul ettiğini de söyledi. “İdam edilmek istiyorum çünkü Tanrı’nın oğlunu öldüremeyeceğinizi hepinize göstermek istiyorum.” dedi.
Tanrı’nın kendisini affedip affetmeyeceği sorusuna ise Sheafe, “Kesinlikle affedecek. O bağışlayıcı ve sevgi dolu bir Tanrı.” yanıtını verdi.