1. Haberler
  2. SİYASET
  3. Böcek: İfadelerimin Sızdırılması Suçtur!

Böcek: İfadelerimin Sızdırılması Suçtur!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

5 Temmuz’da rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP Milletvekili Mustafa Erdem’e önemli açıklamalarda bulundu. Uzun süredir tutuklu bulunan Böcek, sağlık durumunun giderek kötüleştiğini ve hakkında hazırlanan dosyalarda gizlilik kararı olmasına rağmen ifade tutanaklarının kamuoyunda tartışıldığını vurguladı.

“KAMUOYUNA SERVİS EDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ”

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, tutuklu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile birlikte Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara’yı ziyaret etti. Bu ziyaretin en önemli bölümü, Döşemealtı Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde gerçekleşti. Erdem, Böcek’in mesajlarını kamuoyuyla paylaştı ve devam eden dava dosyalarına dair ifadelerin sızdırılmasının suç olduğunu belirtti. Bu durumun tüm CHP’li belediye başkanları için geçerli olduğunu ifade etti.

GİZLİLİĞİN İHLALİNE DİKKAT ÇEKTİ

Mustafa Erdem, CHP’li belediye başkanları hakkında yürütülen soruşturmalarda dosya gizliliğinin ihlal edilmesinin kabul edilemeyeceğini vurguladı. “Bu durum, TCK 285 kapsamında ‘gizliliğin ihlali’ suçunu oluşturmaktadır ve hukuka aykırıdır. Yargı süreci siyasete malzeme yapılamaz” dedi. Erdem, açıklamalarında ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“Soruşturma gizliliğinin ihlali; adil yargılanma hakkını zedeler, kamu vicdanını yaralar ve yargıyı siyasetin aracı haline getirmeye hizmet eder. Biz hukukun üstünlüğünü ve demokratik siyaseti savunmaya devam edeceğiz. Hiçbir kumpas, halkın iradesini gasp etmeye yetmeyecek.”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Antalya Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.