Türkiye İşçi Partisi (TİP) Antalya Örgütü, yakın zamanda toplu ulaşım ücretlerine uygulanan yüzde 29’luk zamma karşı bir eylem gerçekleştirdi. TİP üyeleri, Muratpaşa Tramvay hattındaki turnikeleri kapatarak, bu artışa tepkilerini gösterdi. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, “Ulaşım zamlarına karşı Muratpaşa Tramvay turnikelerini kapattık. Bu zamlara boyun eğmeyeceğiz! Bu sömürü düzenine razı olmayacağız!” ifadeleri yer aldı.
ZAM KARARI VE YANSIMALARI
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi, toplu ulaşım ücretlerine önemli bir zam yapma kararı aldı. Yeni tarifeye göre, tam bilet ücreti 35 TL, öğrenci bileti 15 TL, öğretmen ve emekli bileti ise 33 TL olarak belirlendi. Bu artışın, özellikle dar gelirli vatandaşlar üzerinde olumsuz etkiler yaratacağı yönünde endişeler dile getirildi.
TİP: “EMEKÇİLERİN HAKLARI SAVUNULUYOR”
TİP Antalya Örgütü, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, toplu ulaşım zammına karşı duydukları rahatsızlığı ifade etti. Paylaşımda, “Antalya’nın sıcağında alınteriyle çalışan işçiden, üniversiteye yetişmeye çalışan öğrenciden, evine ekmek götürmek için sabahın köründe yola çıkan emekçiden tek kuruş daha koparamayacaksınız!” ifadeleri kullanıldı.
TİP, ulaşım zammının ekonomik zorlukları derinleştireceğine ve emekçilerin yaşam koşullarını daha da zorlaştıracağına dikkat çekti. Bu tür zamların, halkın üzerindeki yükü artırdığı ve emekçilerin haklarının korunması gerektiği vurgulandı.
YÜKSEK ULAŞIM ÜCRETLERİNE TEPKİLER BÜYÜYOR
Antalya’da yapılan yüksek ulaşım zammı, halk arasında büyük tepkilere neden oldu. Sosyal medya ve sokaklarda çeşitli protestolar gerçekleşirken, TİP’in Muratpaşa Tramvay hattındaki turnikeleri kapatarak gerçekleştirdiği eylem, bu tepkilerin somut bir göstergesi oldu.
ZAMLI ÜCRETLERİN DAYANAĞI BELEDİYE MECLİSİ KARARI
Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda, toplu ulaşım ücretlerine yapılan zammın gerekçesi olarak ulaşım sisteminin sürdürülebilirliği ve enflasyonist etkiler gösterildi. Ancak bu açıklamalar, özellikle öğrenciler, işçiler ve dar gelirli vatandaşlar için ikna edici bir çözüm olarak görülmedi.