664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne’de coşkuyla başladı. Pehlivanlar, Sarayiçi Er Meydanı’nda birbirleriyle kıyasıya mücadele ederken, tribünleri dolduran izleyiciler tezahüratlarla atmosferi canlandırıyor.
PEHLİVANLAR ER MEYDANI’NDA
Dünyanın en eski spor etkinliklerinden biri olarak öne çıkan 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Edirne’de start aldı. Sarayiçi Er Meydanı’nda dualarla er meydanına çıkan pehlivanlar, geleneksel bir atmosferde mücadele ediyor.
826 PEHLİVAN TER DÖKECEK
Yaklaşık 826 pehlivanın katılım gösterdiği bu büyük organizasyonda, minik boylardan başpehlivanlığa kadar çeşitli kategorilerde kıyasıya mücadeleler gerçekleştirilecek. Başpehlivanlık güreşlerinin finali ise pazar günü yapılacak. Kırkpınar’da şampiyon olan pehlivan, prestijli altın kemerin sahibi olacak.
Sarayici Er Meydanı’nın tribünleri, güreşseverlerin yoğun ilgisiyle dolup taşıyor. Organizasyon süresince alanda güvenlik önlemleri artırılırken, aşırı sıcaklıklar pehlivanlar için zorlu bir mücadele ortamı yaratıyor. Farklı kategorilerdeki güreşlerin pazar günü tamamlanması bekleniyor.