CHP’den ayrılan Muharrem İnce, “Baba ocağım” ifadesiyle partisine yeniden katıldı. İnce’nin CHP’ye dönüşü, disipline sevk edilerek ihraç edilen Muratpaşa’nın eski ilçe başkanı Hasan Şahin’i yeniden gündeme getirdi. Sosyal medya kullanıcıları, Hasan Şahin’in partiye geri dönmesi için çağrıda bulundu ve onun bir parti emekçisi olduğunu vurguladı.
SOSYAL MEDYA YIKILDI!
Muharrem İnce’nin CHP’ye katılması, Cumhuriyet Halk Partisi Antalya il ve ilçe örgütlerinde çeşitli tepkilere yol açtı. Yerel seçimlerin ardından partiden ihraç edilen Hasan Şahin’in haksız yere atıldığını düşünen birçok parti üyesi, İnce üzerinden Şahin’e destek mesajları paylaştı. Bazı sosyal medya yorumlarında, “Parti emekçilerini ihraç eden yapı, ihanet edenleri geri kabul ediyor” ve “Partinin gerçek emektarlarını ihraç eden anlayış, Muharrem İnce’yi partiye yeniden kabul etmiş. Ne diyelim? No comment” ifadeleri yer aldı.
NE OLMUŞTU?
31 Mart 2024’te gerçekleştirilen yerel seçimler öncesinde, belediye meclis üyesi aday listesinin belirlenmesi için ön seçim yöntemi uygulayan o dönemin CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Şahin, Kepez Belediye Başkan Aday Adayı Önder Kurnaz’ın listeye dahil edilmesi konusunda Genel Merkez’in baskısına maruz kalmıştı. Bu isteğe karşı koyan Şahin, sonunda geri adım atmak zorunda kaldı. Parti örgütlerinin belediye meclis üye listelerini Genel Merkez’e iletmesi gerektiğine dair Selin Sayek Böke imzalı bir genelge doğrultusunda hareket eden Şahin, onaylanıp geri gelen listede bazı değişiklikler fark etti. Kurnaz’ın yanı sıra Mustafa Düzenli ve Hüseyin Eroğlu’nun da listeye eklenmiş olduğunu gören Şahin, İlçe Seçim Kurulu’na sunduğu listede bu üç ismi de dışarıda bıraktı. O günlerde, “İlçe Seçim Kurulu’na liste verme yetkisi bende, CHP Tüzüğü’ne uygun hareket ettim” diyerek durumu açıkladı. Yaşanan süreç sonunda Hasan Şahin CHP İl Disiplin Kurulu tarafından aklandı, ancak Genel Merkez tarafından YDK aracılığıyla ihraç edildi.