1. Haberler
  2. SPOR
  3. Antalyaspor Teknik Ekibi PFDK’ya Sevk Edildi!

Antalyaspor Teknik Ekibi PFDK’ya Sevk Edildi!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Süper Lig’in 8. haftasında gerçekleşen maçların ardından 6 kulüp ve 10 kişiyi Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti. Özellikle Antalyaspor’un teknik ekibi ve futbolcusuna yapılan sevkler dikkat çekti.

ANTALYASPOR’UN TEKNİK EKİBİ PFDK’YA SEVK EDİLDİ

TFF, Antalyaspor Antrenörü Erman Kılıç’ı, 4 Ekim 2025 tarihinde oynanan Antalyaspor-Çaykur Rizespor maçındaki ‘talimatlara aykırı hareketi’ ve ‘hakaret ve tehdit’ gerekçeleriyle PFDK’ya sevk etti. Kılıç, Futbol Disiplin Talimatı’nın 46. ve Akreditasyon Talimatı’nın 7/1 maddesi uyarınca tedbirli bir şekilde sevk edilen isimler arasında yer aldı.

VEYSEL SARI’YA TEDBİRSİZ SEVK

Antalyasporlu futbolcu Veysel Sarı da aynı maçtaki ‘talimatlara aykırı hareketi’ sebebiyle tedbirsiz olarak PFDK’ya sevk edildi. Sarı’nın karşılaşmadaki davranışları, disiplin kuruluna sevk edilmesine neden oldu.

Veysel Sarı 300'Üncü Maçına Çıktı (5)

DİĞER SEVKLER VE YAPTIRIMLAR

TFF tarafından sevk edilen diğer isimler arasında Kocaelispor görevlisi Mesut Gülistan ve Eyüpspor kulübü çalışanları yer aldı. Kocaelispor’un görevlisi Mesut Gülistan, ‘talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle tedbirsiz olarak PFDK’ya gönderildi.

Eyüpspor’dan teknik sorumlu Selçuk Şahin, ‘sportmenliğe aykırı hareketi’ sebebiyle tedbirli olarak sevk edilirken, antrenör Umut Eskiköy ise ‘talimatlara aykırı hareketi’ nedeniyle tedbirsiz olarak disiplin kuruluna yollandı.

Pfdk

ÇİRKEN VE KÖTÜ TEZAHÜRAT, SAHA OLAYLARI VE SPORTMENLİK DIŞI HAREKETLER

Daha fazla kulüp de PFDK’ya sevk edildi. Trabzonspor, Galatasaray, Beşiktaş, Samsunspor ve Fenerbahçe, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle disiplin kuruluna gönderildi. Galatasaray, Beşiktaş ve Samsunspor ise saha olayları nedeniyle sevk edilen takımlar arasında yer aldı.

Beşiktaş, ayrıca 6 futbolcusunun sarı kart görmesi dolayısıyla takım halinde sportmenliğe aykırı hareketten dolayı disiplin kuruluna sevk edildi.

İTİRAZ SÜRESİ 3 GÜN

Sevk edilen oyuncular ve kulüplerin itiraz süresi 3 gün olarak belirlendi. Bu sürenin sona ermesinin ardından disiplin kararları kesinleşecek ve gerekli yaptırımlar uygulanacaktır.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Antalya Haberim ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin
KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.