Manavgat Belediye Başkanvekili Mehmet Çiçek, Tarihi Kentler Birliği’nin (TKB) 2025 yılı II. Olağan Meclis Toplantısı’na katıldı. Edirne’de gerçekleştirilen bu önemli toplantı, TKB ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığında, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan’ın ev sahipliğinde düzenlendi.
TÜRKİYE’NİN KÜLTÜREL MİRASI KORUNMASI HEDEFLENİYOR
Toplantıya çok sayıda belediye başkanı, başkan vekili, akademisyen, uzman ve ilgili kurum temsilcileri katıldı. Oturumlarda, Türkiye’nin köklü tarihi ile zengin kültürel mirasının korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konuları ele alındı. Ayrıca, yerel yönetimlerin kültürel miras alanındaki çalışmaları, tarihi kentlerin korunmasına yönelik projeler ve iş birlikleri hakkında fikirler paylaşıldı. Katılımcılar, tarihi dokunun sürdürülebilirliği için akademik çalışmaların yanı sıra belediyelerin deneyimlerini de aktardı.
TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ ÇATISI ALTINDA BULUŞTULAR
Toplantının ardından bir açıklama yapan Manavgat Belediye Başkanvekili Mehmet Çiçek, Tarihi Kentler Birliği çatısı altında yürütülen çalışmalara verdikleri önemi vurguladı. Çiçek, “Ülkemizin köklü tarihi ve kültürel değerlerinin korunması, yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması yönünde değerli değerlendirmelerde bulunduk. Akademisyenler, uzmanlar ve yerel yöneticilerle fikir alışverişi yapma fırsatı bulduk. Alınan kararların ülkemiz, kentlerimiz ve yerel yönetimlerimiz için hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.