Antalya Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutuklu bulunan Muhittin Böcek, yolsuzluk soruşturması çerçevesinde Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştı. 25 Kasım gecesi acil olarak Antalya Şehir Hastanesi’ne kaldırılan Böcek, yapılan muayenelerin ardından cezaevine geri gönderildi.
145 GÜNDÜR CEZAEVİNDE
Böcek, cezaevindeki durumu hakkında bir mesaj yayınlayarak sağlık durumuna dair endişelerini paylaştı. 145 gündür cezaevinde bulunduğunu belirten Böcek, “Kıymetli hemşehrilerim, sizlere sevgi ve hasretle selamlıyorum. Dört duvar arasında yürüttüğüm onurlu mücadelenin sesini duyurmak için yazıyorum. 6. kez hastaneye sevk edildim. Cezaevine geldiğimde 12 ilaç kullanıyordum, şu an 22 ilaçla ayakta kalmaya çalışıyorum. Bu süreçte sağlığım her geçen gün kötüleşiyor ve durumum artık sadece hukuki değil, aynı zamanda hayati bir mesele haline geldi” dedi.
“İHMALİN KURBANI OLMAK İSTEMİYORUM”
Böcek, sağlığıyla ilgili geri dönüşü olmayan bir ihmalin kurbanı olmak istemediğini belirtti. “Bu satırların benim sesim olmasının yanı sıra hukukun, vicdanın ve insanlığın sesi olarak duyulmasını diliyorum. Adalet bazen gecikir, sınanır ama er ya da geç yerini bulur. Adalete olan inancımdan asla vazgeçmeyeceğim. Sevgiyle, adaletle, Cumhuriyetle, Atatürk’le kalın” ifadelerini kullandı.




